Workshop Circling voor improvisatie-acteurs

25 april 2023, 19:30-22:00

Polanentheater Amsterdam

Circling is een methode van waarachtig verbinden die draait om volledig in het moment staan en aanwezig zijn bij wat zich aandient. Veel van de onderliggende principes zijn 1-op-1 vertaalbaar naar het spelen van improvisatietheater.

Impro-docente Anja Sophie Boorsma (20+ jaar ervaring) inspireert haar cursisten regelmatig met input vanuit dans, yoga en mindfulness. De kruisbestuiving levert nieuwe perspectieven en een flinke verdieping op. Zo gaf ze haar workshop ‘Hoera voor de Innerlijke Criticus’ al bij vele impro-groepen.

Als recent gecertificeerd Circling Leader is haar eerstvolgende mengvorm: Circling voor improvisatoren.
In deze workshop doen we een warming up met elementen van impro en circling. Dan zijn er enkele oefeningen om in contact te komen met jezelf en de ander(en), om mindful dingen op te merken en ook je aannames te checken. Dat doen we zowel zittend tegenover elkaar, als bewegend in de ruimte. Wat is de impact van de ander op jou? Hoe blijf je wel of niet trouw aan jezelf?

Vervolgens doen we een aantal ‘focus circles’, waarbij 1 persoon een tijdje de aandacht krijgt van de anderen, en we ontdekken wat er dan in die verbinding gebeurt.

Aan het eind van de avond bespreken we met elkaar hoe je dit in impro-scenes kunt gebruiken.

Verwacht een avond met mogelijkerwijs: impact, diepgang, energie, inzichten, een lach en een traan, maar ook wellicht confronterende ervaringen (dus het is belangrijk dat je jezelf daarin kan dragen, en als je erg instabiel bent is deze workshop misschien niet zo’n goed idee). Verder is het net als een impro-scène en hebben we vooraf geen idee hoe het zal zijn.

Wil je een een docent met een shitload aan kennis uit impro, theaterstudie en persoonlijke ontwikkeling? En die dat dan in een super leuke, goed voorbereide les gooit? Dan is Anja Sophie dat.” (Richard Roling)

Aantal deelnemers: min. 4, max. 12. Ervaringsniveau maakt niet uit.

Kosten: €19 incl. BTW (als je een factuur wilt is het €19 excl. BTW)

Gast leaders voor de focus circles in subgroepen: Elsa May Averill en Wouter van Waning.

Als je je wilt aanmelden of een vraag hebt: stuur een mail naar hallo@wakkeretante.nl of gebruik de blauwe knop.